tammikuuta 28, 2015

Avantouinti


Kevätkauden oheistreenit starttasivat tutustumalla avantouinnin saloihin.

Avantouinnilla on paljon hyödyllisiä terveysvaikutuksia. Avantouinti muun muassa kehittää kylmänsietokykyä, virkistää kehoa ja mieltä, tehostaa verenkiertoa, lievittää kiputiloja ja särkyjä, parantaa unen laatua sekä kohottaa yleistä terveydentilaa.

Urheilijat käyttävät myös avantouintia apunaan parantaakseen suorituskykyään ja helpottaakseen palautumista rankan urheilusuorituksen jälkeen. Avantouintia käytetään myös vammojen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.


Muutama tyttö oli kokeillut lajia aikaisemminkin, mutta suurin osa tytötistä oli avannossa ensimmäistä kertaa. Avoimin mielin ja malttamattomina tytöt odottivat tulevaa koitosta, mutta pientä epäilystä ja jännitystäkin oli tytöissä havaittavissa. Eikä mikään ihme!


Oikeaoppinen varustus oli hyvin hallussa; kengät, pipo ja halutessa hanskatkin :)


Rohkeasti tytöt uskaltautuivat kastautumaan hyiseen veteen. Välillä käytiin saunassa lämmittelemässä ja taas haluttiin kokeilla uudestaan. Tuulisen laiturin nokka täyttyikin useaan otteeseen uskaliaista nuorista voimistelijoista :) Tottumattomalle kylmään veteen meno ei ole helppoa. Pikkuhiljaa tytöt kastautuivat hieman enemmän ja taas hieman enemmän, jokainen oman sietokykynsä rajoissa. Tytöistä löytyi myös useampi kylmänveden uimari.



Toisiaan tsempaten tytöt onnistuivat ylittämään itsensä ja yllättivät myös ensikertalaisten rohkeudella  kaikki kanssauimarit. Hienosta kokemuksesta jäi rentoutunut olo ja hyvä mieli. Tytöt taisivat hieman innostuakkin lajista ja toivoivat pääsevänsä pulahtelemaan toistekkin :) 






Ei kommentteja: